Over

Deze blog werd vooral gemaakt voor onszelf. Om na het bouw”avontuur” ( want dat is het toch volgens iedereen?) van onze lage-energie houtskeletbouw terug te kunnen kijken op de verschillende stappen van het proces. Een blog leek ons een handig middel om alles goed te documenteren.

Daarnaast willen we toekomstige bouwers een blik gunnen in onze manier van bouwen om er de nodige informatie uit te halen. Heb je vragen of opmerkingen, laat gerust een berichtje achter of stuur een mail.

Veel plezier!

16 thoughts on “Over

 1. Heel toevallig ben ik op jullie blog terecht gekomen. Eigenlijk doordat ik zelf informatie zoek over lage-energiewoningen en houtskeletbouw. Momenteel hebben ik en mijn vriend een bouwgrond gekocht en willen we ons toch al wat informeren over de prijs/ mogelijkheden.

  Nu wou ik weten of jullie korting krijgen bij firma’s, architecten, enz als jullie een melding van hun maken op jullie blog. Want ik zie dat er een sectie ‘bouwpartners’ staat?

  Kijk al uit naar jullie volgende foto’s/ ideeën!

  • Dag Evelien

   We vermelden inderdaad de partners die een betrekkelijke invloed op de bouw hebben.
   Ik heb hen echter nooit gecontacteerd om enige korting voor wat dan ook te krijgen.
   Ten eerste zou ik mezelf geremd voelen om misschien bepaalde zaken te schrijven.
   Daarnaast verwacht ik niet dat een (mijn) blog zoveel bezoekers haalt om commercieel interessant te zijn voor de partners…

   Veel succes met jullie huis en bedankt alvast voor dit berichtje! Nu weet ik dat dit soms gelezen wordt!

   Groeten,

   Pascal

 2. Hallo,
  Wij zitten ongeveer in hetzelfde schuitje als jullie. Bouwaanvraag net goedgekeurd, houtskeletbouw zo energiezuinig mogelijk volgens budget.. Ik ga zeker nog eens terugkomen 🙂
  Om dezelfde reden houd ik ook een blog bij (en ook om niet 10x hetzelfde te moeten vertellen tegen vrienden :p), zie http://bouweninvertrijk.blogspot.be/ mocht je interesse hebben.

 3. Goede avond,
  Via uw site Membruggen op het spoor gekomen, een erg leuk initiatief overigens die Berghut en zeer leerzaam ook.
  We zitten met dezelfde vragen of we dunmetselen of met een gewone voeg.
  U zei in uw stuk over de gevelstenen dat U 3 soorten voeg had gezien, U zou by chance die adressen niet meer in uw PC zitten hebben?
  In elk geval veel dank.

 4. Beste Ilse & Pascal,

  Ik heb een website die jullie misschien wel zal interesseren : http://www.happybouwen.be. “De Tripadvisor van de bouwsector”, zo werd mijn website door Trends magazine omschreven. Bouwers kunnen de bouwbedrijven waarmee ze werken beoordelen, toekomstige (ver)bouwers vinden via de zoekmachine de beste aannemer of vakman in hun streek. De website heeft maandelijks reeds meer dan 10.000 bezoekers en telt reeds meer dan 1.200 (gecontroleerde) beoordelingen.

  Ik hoop dat jullie dit initiatief nuttig vinden? Indien ja, zijn jullie bereid jullie ervaringen ook op mijn site te delen? Zo helpen jullie toekomstige (ver)bouwers en belonen jullie goede bouwbedrijven (en ook mijn website, die zich nog steeds in een opstartfase bevindt).

  Wat me ook heel erg helpt, is een link op jullie blog naar mijn website.

  Alvast bedankt voor de medewerking!

  Dries

  PS : jullie kunnen alles zelf ingeven op mijn website, maar om het jullie gemakkelijk te maken mogen jullie me ook de namen van jullie bouwbedrijven doormailen. Ik stuur dan per bedrijf een online evaluatieformuliertje terug. Een beoordeling kost 1 minuut tijd.

  Andere zaken die me helpen :
  – een facebook like (www.facebook.com/happybouwen)
  – praat erover om je heen, vrienden en bouwbedrijven!

 5. Beste Ilse & Pascal,

  Wij zijn van plan te bouwen met hectic van Wienerberger en onze garagepoort in padoek te nemen. Graag zouden we willen weten hoe die combinatie eruit ziet. (Ervan uitgaand dat rood assenkruis en hectic op elkaar lijken.) Zouden jullie ons via mail kunnen laten weten wat jullie adres is? Jullie zouden ons ermee sterk vooruit kunnen helpen.

  Mvg,
  Wouter

 6. Hallo, wij hebben ook een houtskelethuis, ook gezet door HSBB, en zijn momenteel bezig met het afwerken van de fermacell. Onze architect raadde ons aan om de laag dun aan te brengen, maar wel zodanig dat we de naden en plaatsen waar de schroeven zitten er niet meer door zien. Dat lijkt me dikker te zijn dan jullie beschrijven. Zagen jullie de schroefgaten en naden er nog doorheen? Zo ja, werden deze dan bedekt door de verf? En met welke verf hebben jullie precies gewerkt? Het zou heel fijn zijn mochten jullie ons kunnen verder helpen!

 7. Hallo,

  Ik ga ook binnenkort zelf mijn dampkap omkasting maken en vroeg me af of jullie nog wat extra detail foto’s hadden van hoe jullie de houten kader aan de binnenkant gemaakt hadden.
  Ik zit ongeveer met hetzelfde principe en wil zeker zijn dat ik mijn houten kader op een correcte manier maak.

  Knap gedaan!

  Groeten,
  Peter

  • Dag Peter

   Helaas zijn de twee foto’s op de blog de enige die er zijn. De twee papa’s hebben dit gemaakt en zij trokken nooit ergens foto’s van…Ik weet wel dat er bijna een hele dag mee zijn zoet geweest om alles juist te maken. Het eindresultaat mag er wel zijn, vinden we zelf!

 8. Hallo,

  Geen probleem hoor … Ik denk er zelf ook niet altijd aan om foto’s te nemen ..

  Het eindresultaat mag er zeker en vast zijn !!! Echt knap ..

  Groeten,

  Peter

 9. Wat mooi die gevelbekleding in Padoek. Kunt u mij wellicht aangeven waar u dit heeft besteld en tegen welke prijs?

 10. Beste, via google kwam ik op jullie mooie blog omtrent de bouw van het huis… Zou U eventueel zo vriendelijk willen zijn me even door te geven wie verantwoordelijk is voor het leggen van rhepanol en plaatsen van de dakafvoeren ?

  alvast dank,
  grt

  • Dag Tim

   De rhepanol werd gelegd door onze houtskelet aannemer. Dit zat daarbij inbegrepen. De firma is HSBB uit Bree. Ik denk niet dat ze dit los doen aangezien dit niet hun core business is.

   Succes

   Pascal

 11. Dag Pascal & Ilse,

  een vraagje ivm jullie kelder. Deze is nu al 5 jaar in gebruik. Hebben jullie iets last van vochtigheid in de kelder? Ik zag dat deze gemetst was met holle betonblokken. zelf ben ik ook aan het overwegen mijn kelder te metsen, om de bouwprijs te drukken.
  mvg,
  Eric

  • Dag Eric
   ‘Last’ van vocht hebben wij niet. Maar de vrouw des huizes omschrijft de kelder wel als een kille, koude plaats…De temperatuur schommelt er rond de 12-13 graden. De relatieve vochtigheid is ongeveer 50%. Vlak na de bouw, toen de grond rond de kelder pas was aangevuld, hadden we last van insijpelend regenwater langs de muren. Nu de grond zich ‘gezet’ heeft, is dat weg.

   Uiteraard hangt alles af van jullie bouwgrond. grondwater zat hier pas op 5m diepte. Daar hebben we dus nooit last van. Zoals gezegd, van aflopend regenwater in het begin wel een beetje.

   Als je nog vragen hebt, shoot! En anders: veel succes!

 12. Beste,
  Wij zijn ook van plan onze gevel te bekleden met padoek. Jullie gevel vind ik heel mooi, zou ik daarom mogen vragen wat de breedte van jullie latjes is?
  Alvast heel erg bedankt!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s