STAP 1: Zoek bouwgrond!

Om een nieuw gebouw te kunnen zetten, is het vinden van een geschikte bouwgrond redelijk belangrijk.
Na een jaar vruchteloos huis-zoeken, hebben we in 2010 de knoop doorgehakt en ging de zoektocht naar bouwgrond van start.

We hadden vooraf een lijstje gemaakt met voorwaarden waaraan die bouwgrond moest voldoen: niet te klein (+5ha), open bebouwing, rustige buurt op de boerenbuiten maar niet te ver van een stadskern en liefst wat uitzicht.
Gezien HIJ afkomstig is van Molenbeersel (Kinrooi) en ZIJ van Waltwilder (Bilzen), werd er in het begin gezocht in regio’s die in het midden lagen. Dat zijn gemeentes als Zutendaal, stukje Genk, As en Maasmechelen. Maasmechelen en Genk hadden niet meteen onze voorkeur, dus werd er naarstig gezocht in As en Zutendaal. Al snel bleek dat er in As nauwelijks bouwgronden zijn en/of vrijkomen. Het groenste snoepje van Vlaanderen (Zutendaal!) is groter maar ook daar zijn de bouwgronden schaars en te duur voor ons.

Na enkele maanden kwamen we uit bij een bouwgrond in het pittoreske “Berg”. Een gehucht (in feite maar één straat) van Kleine-Spouwen, dat op haar beurt een deelgemeente is van Bilzen. Tot grote vreugde van HAAR lag de grond op 2 km van haar ouderlijk huis en dus niet ‘in het midden’. Wel had de ligging vele troeven: dicht bij Bilzen, 20min  van Hasselt (E314 op 2 min rijden), 20 min van Maastricht, rustig gelegen, mooi uitzicht, 8,5 are groot….

Zodoende voldeed de bouwgrond bijna aan al onze wensen en hebben we met kloppend hart contact opgenomen met de immo-makelaar. Bleek dat onze mogelijks nieuwe buren eigenaar waren van deze grond. Na enkele weken bikkelharde onderhandelingen en een verkoopspraatje met die buren (Annemie en Jos), werd uiteindelijk een overeenkomst getekend en was de bouwgrond van ons.

Het avontuur kon beginnen!

De beschrijving van onze passage langs de kassa van de notaris, besparen we jullie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s